Tenen lezen                                  

                                                                                                                                 

Tenen lezen is een kennissysteem waarmee je karakter, persoonlijkheid en gedrag kan analyseren door de stand en de vorm van de tenen te interpreteren. Deze methode is een fijne hulp om zelfkennis op te doen en het is een welkome hulp bij opvoeding.

Tenenanalyseren is ontwikkeld door Imre en Margriet Somogyi. Zij interviewden honderden mensen die op stranden en sauna's hun tenen voor hun blootstelden. Zo ontdekten zij geleidelijk aan de verschillende vormen en standen van tenen en konden zij relaties leggen tussen het beeld dat tenen biedt en het karakter van mensen. Hun jarenlange studie en vergelijking van al het materiaal dat hen werd aangereikt heeft geleid tot het systeem en de boeken waarmee karakteranalisten nu worden opgeleid.

Als je een consult tenen lezen bij mij ondergaat ga ik je teen voor teen vertellen wat ik zie en je kan erop reageren zodat we er nog wat dieper op door kunnen gaan. Zo ontdekken we samen wat je tenen te zeggen hebben. De vorm van de tenen is een aangeboren eigenschap maar de stand van je tenen kan gedurende je leven veranderen door invloeden van buitenaf en door de ontwikkelingen die je als persoon doormaakt.

Naast het live consult kan ik ook een analyse van een foto van je voeten uitwerken. Dit is een uitgebreid verslag waarbij ik kootje voor kootje de tenen analyseer. Een live consult is wel wat dynamischer omdat je er dan samen op in kan gaan( aan de tenen valt af te lezen of er op het moment van het consult iets speelt bijvoorbeeld en dan kunnen we dat samen bekijken).